Trump hardt ut mot Putin for å støtte «dyret Assad»

Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump går hardt ut mot president Vladimir Putin for å støtte Syrias president Bashar al-Assad, som han kaller «et dyr».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Putin støtter en person som er tvers igjennom ond, og det tror jeg er ille for Russland. Jeg tror det er veldig ille for menneskeheten og veldig ille for verden, sier Trump i et intervju med TV-kanalen Fox Business Network.

Uttalelsen hans kommer samtidig som den amerikanske utenriksministeren Rex Tillerson er i Moskva der han møtte både Putin og den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov.

Trump trakk fram Assads bruk av kjemiske våpen, tønnebomber og andre angrep som rammer sivilbefolkningen i Syria.

– Vi ser barn uten armer, uten bein, uten ansikt. Dette er et dyr, sier Trump med henvisning til Assad.

Les også: – Angrep handlet ikke om Assad

På kollisjonskurs om Syria

USAs utenriksminister Rex Tillerson møtte både president Vladimir Putin og utenriksminister Sergej Lavrov under sitt besøk i Moskva onsdag.

Det var på forhånd uvisst om Tillerson kom til å møte Putin, men etter et flere timer langt møte med Lavrov, varslet Kreml at de to også hadde samtaler med Putin.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to landene er på kollisjonskurs når det gjelder tilnærmingen til krigen i Syria.

Mens Russland støtter Assad-regimet, har Trump-administrasjonen tatt til orde for at det ikke blir noen fredelig framtid for Syria så lenge president Bashar al-Assad sitter ved makten.

Opptrapping

Forholdet mellom Russland og USA er blitt ytterligere tilspisset etter at USA angrep en syrisk flybase som straff for et kjemisk angrep som USA mener Assad-regimet sto bak.

Angrepet tok livet av over 80 mennesker, blant dem nær 30 barn, i den opprørskontrollerte byen Khan Sheikhoun nordvest i Syria tirsdag i forrige uke.

Russland mener angrepet var en provokasjon og at det er opprørerne som har lekket ut gassen samtidig som syriske styrker bombet byen fra luften.

Russiske myndigheter anklager også USA for å ha brutt folkretten med sin alenegang i Syria, mens Trump-administrasjonen har beskyldt russerne for å drive med desinformasjon.