Gorsuch tatt i ed som USAs høyesterettsdommer

Den konservative juristen Neil Gorsuch ble mandag ettermiddag tatt i ed som USAs 113. høyesterettsdommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er slutten på en nær 14 måneder lang prosess med å erstatte tidligere høyesterettsdommer Antonin Scalia, etter at republikanerne vant kampen i nasjonalforsamlingen for å sikre en konservativ etterfølger, skriver Washington Post.

Gorsuch er president Donald Trumps utvalgte til å fylle den ledige plassen i USAs øverste domstol, og han ble godkjent av Senatet fredag med 54 stemmer for og 45 stemmer mot.

Les også : Gorsuch kritiserer Trumps Twitter-meldinger

Dagen før avstemningen endret Republikanerne reglene for godkjenning av høyesterettsdommere da Demokratene blokkerte en endelig avstemning grunnet misnøye med svarene han ga under utspørringen i mars.

49-åringen har blant annet fått kritikk for ikke å svare tydelig om sine personlige meninger om abort, valgkampfinansiering og flere andre saker. Han regnes for å være en fremragende jurist, men en konservativ tradisjonalist som tar grunnloven bokstavelig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden