Johansen etter Stockholm-besøk: – Veldig nyttig

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) besøkte søndag Stockholm i forbindelse med en minnemarkering for ofrene i lastebilangrepet fredag.
Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) besøkte søndag Stockholm i forbindelse med en minnemarkering for ofrene i lastebilangrepet fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo-byrådsleder Raymond Johansen (Ap) roser Stockholm for håndteringen av terrorangrepet, og sier det var nyttig å utveksle erfaringer med nordiske kolleger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byrådslederen var søndag i den svenske hovedstaden i forbindelse med minnemarkeringen for ofrene for lastebilangrepet fredag, sammen den svenske kongefamilien og 400 inviterte gjester.

–Det var en veldig verdig markering. Man ser at dette er en hendelse som har preget byen, men man kjenner samtidig veldig på samholdet som finnes der, sier han til NTB.

Les også: Amundsen: Antiterrortiltak vurderes på 17. mai

I etterkant av markeringen møtte han sine kolleger fra Stockholm, København og Finland. Der ble hele hendelsesforløpet under lastebilangrepet gjennomgått, samtidig som Stockholm kommune redegjorde for hvordan de hadde agert.

– Dette var veldig tillitvekkende, nyttig og lærerikt. Det har vært tett samarbeid mellom kommune og politi som har fungert godt under denne krisen. Et slikt samarbeid har vi i Norge også, kanskje i enda større grad enn i Sverige, sier Johansen, som likevel ble gjort oppmerksom på en del tiltak man lett kan glemme.

T-banen stengt

Blant annet besluttet Stockholm umiddelbart å stenge byens T-bane, samt å varsle barnehager og skoler om at foreldrene ikke ville rekke å hente barna på avtalt tidspunkt.

–Det er mange detaljer man ikke tenker på. Man må holde kontakt med mediene, bruke SMS-varsling og alle de nye verktøyene vi nå har for å varsle folk på riktig måte når en krise har oppstått, sier byrådslederen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden