Ansettelse i Islamsk Råd strider mot rådets egne vedtekter

Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge, sier det ble votert over ansettelsen av Hasic. Ikke alle er enige i det. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge, sier det ble votert over ansettelsen av Hasic. Ikke alle er enige i det. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ansettelsen av Leyla Hasic kan være i strid med Islamsk Råd vedtekter. Ansettelser skal avgjøres av rådet, men ble presentert som en orienteringssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ansettelsen av den nikabkledde 32-åringen ble presentert som en ren orienteringssak fra styret i innkallingen til årsmøtet i Islamsk Råd (IRN). Det viser sakspapirene i innkallingen til årsmøtet 26. mars, som Dagsavisen har fått tilgang til.

I rådets egne vedtekter om nyansettelser heter at styret "skal foreslå ansettelser overfor rådsmøtet" og "kandidater til disse stillingene vurderes av styret som sender sin innstilling til rådsmøtet. Beslutning om ansettelse tas av rådsmøtet".

Rådsrepresentantene strides imidlertid om ansettelsen faktisk ble banket gjennom av årsmøtet eller ikke.

– Det var en runde med utveksling av meninger. Men de talte ikke stemmer, sier Basim Ghozlan, forstander for Det Islamske Forbundet Rabita til Dagsavisen.

Generalsekretær i IRN, Mehtab Afsar, sier på sin side at det ble votert over ansettelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Møteleder spurte hvem som var imot ansettelsen og ba dem vise sin stemmeseddel. Ansettelsen ble vedtatt enstemmig med en dissens, sier han.

Det var uenighet om rådet eller styret har siste ord i ansettelsessaker som utløste bråket rundt generalsekretær Afsar i fjor. Da mente styret at det hadde rett til å sparke IRN-sjefen. Rådet mente at det bestemmer i ansettelsessaker.

Les også:

Helleland uroet over mulig splittelse mellom sunnier og sjiaer i Norge

Islamsk Råd får refs av Ervin Kohn

Ikke tråkk på oss med hellige sko, de lukter så vondt!

– I Norge er det norske verdier som gjelder