Berlusconi for retten i juli

Generalsekretær i fotballforbundet, Pål Bjerketvedt, har fått en TV-tvist i fanget.
Generalsekretær i fotballforbundet, Pål Bjerketvedt, har fått en TV-tvist i fanget. Foto: Rene Rossignaud / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi må møte i retten i juli, tiltalt for å ha påvirket og bestukket vitner under en tidligere rettssak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det slo domstolen i Milano fast etter den første høringsrunden med Berlusconi onsdag formiddag. Saken utsettes til 3. juli, slik at den kan gå samtidig som rettssakene mot 22 andre som er tiltalt for å ha mottatt bestikkelser fra 80-åringen.

Den tidligere statsministeren er tiltalt for å ha betalt 90 millioner kroner i bestikkelser til vitner mellom 2011 og 2015, i forbindelse med ankesaken der han ble frikjent for maktmisbruk og kjøp av sex fra en mindreårig. Bestikkelsene skal ha vært penger, biler, gaver og husly til gjester i boligen hans utenfor Milano.

I 2013 ble Berlusconi dømt til sju års fengsel i det som går under navnet «bunga bunga-saken» i Italia, oppkalt etter det påtalemyndigheten beskriver som erotiske fester hjemme hos Berlusconi. To år senere ble han imidlertid frikjent av en ankedomstol, blant annet etter at danseren Karima "Ruby hjertetyven" El-Mahroug sa hun ikke hadde hatt sex med Berlusconi.

Dette til tross for at hun sa det motsatte på et avlyttingsopptak fra politiet. Ifølge anklagene skal Berlusconi ha gitt El-Mahroug gaver verdt over 63 millioner kroner for å kjøpe hennes taushet.