Høyre alene om å ønske Norge i EU

EU- og EØS-minister Frank Bakke-Jensen (H).
EU- og EØS-minister Frank Bakke-Jensen (H). Foto: Mimsy Møller / Dagsavisen

Med et knepent flertall gikk Venstres landsmøte inn for å si nei til norsk EU-medlemskap i neste stortingsperiode.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed står Høyre alene om å ville ha Norge inn i den europeiske unionen. Det er synd, mener EU- og EØS-minister Frank Bakke-Jensen (H).

– Hva de andre partiene mener er opp til dem. Men det er synd at Høyre er det eneste partiet med et klart standpunkt i en tid hvor samarbeid på tvers av landegrenser bare blir viktigere og viktigere, sier Bakke-Jensen.

Han understreker at Høyre er for EØS-avtalen, men på lang sikt ønsker å ha en folkeavstemning om norsk EU-medlemskap. Tiden er imidlertid ikke moden enda, mener han.

– Akkurat nå er ikke tida inne for en ny folkeavstemning om EU-medlemskap. Det er det ikke noe debatt om. Jeg ønsker en debatt om Norges tilknytning til EU velkommen. Det gjelder både EU-medlemskap og EØS-avtalen, sier EU-ministeren.

Les også: Venstre sier nei til norsk EU-medlemskap

Moxnes knaller til mot EU-vennene på venstresiden

Støre: – Erna gir Norge et B-lag i Europa

– Våre nærmeste allierte

an avviser at Høyre som eneste forkjemper for EU-medlemskap er i utakt med befolkningen.

– Nei, det er i Europa vi finner våre nærmeste naboer og allierte, samarbeidspartnere og største marked. Et godt forhold til Europa er veldig viktig for Norge. Høyre mener at EØS-avtalen tjener, og har tjent, oss godt. Og tilknytningen til det indre markedet er avgjørende. Men samtidig påvirkes vi i stor grad av beslutninger fattet av EU hvor det norske folk ikke er representert, sier Bakke-Jensen.

(Artikkelen er først publisert i Dagsavisen)

Les også: – Skadelig for arbeidsfolk

Personvernpolicy