Flertallet misfornøyd med Trump

Den siste meningsmålingen gir ikke Donald Trump mange grunner til å trekke på smilebåndet. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Den siste meningsmålingen gir ikke Donald Trump mange grunner til å trekke på smilebåndet. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flertallet av amerikanerne er misfornøyd med president Donald Trump, men på ett område er de mer positive: håndteringen av landets økonomi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten seks av ti amerikanere sier de ikke er fornøyd med presidentens innsats sett under ett, og omtrent like mange sier landet går i feil retning, viser en ny meningsmåling.

Men selv om helhetsinntrykket er negativt, er det et lyspunkt for den fortsatt ferske presidenten som kom rett fra næringslivet til politikkens øverste sjikt. Når det gjelder landets økonomi, som ofte er avgjørende for om en president oppfattes som vellykket eller mislykket, er folket delt nokså nøyaktig på midten. 50 prosent gir tommelen opp, mens 48 prosent ikke lar seg imponere.

– Han kjører bilen utfor stupet på alle andre politikkområder og med det han prøver å gjennomføre som president, men ikke økonomien, sier 27 år gamle Ryan Mills fra North Carolina.

Les også: Trump tar avgjørelse om Parisavtalen i løpet av et par måneder

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump truer med kamp mot deler av eget parti

Dårligere enn Bush og Obama

Til sammen er 42 prosent fornøyd med jobben Trump gjør, mens 58 prosent er misfornøyd. Til sammenligning fikk George W. Bush godkjent av over 50 prosent av de spurte og Barack Obama av over 60 prosent på samme tidspunkt i deres respektive presidentperioder.

Samtidig ser kjernevelgerne ut til å holde stand, og hvite velgere er mer positive. 53 prosent av hvite velgere sier de er fornøyd, en andel som stiger til 58 prosent blant hvite uten høyere utdannelse, en gruppe der sannsynligheten er spesielt høy for at folk ville stemt på Trump.

Les også: Trump møter Xi i april

Trump fyrer løs på Twitter igjen

Mange problemer

Målingen ble gjennomført mens republikanernes forsøk på å fjerne og erstatte Barack Obamas helsereform kollapset.

Trump har også møtt motstand i retten når han innførte innreiseforbud for enkelte nasjonaliteter, og for tiden granskes apparatet rundt ham for mulige forbindelser med Russland i valgkampen.

Les også: Trump langer ut mot konservative kongressmedlemmer

– Trump kommer med helsereform-advarsler