Avviser at nikabkledd kvinne skal fronte IRN

Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge (IRN) avviser at Leyla Hasic skal fronte organisasjonen utad. Han avfeier også kritikken av ansettelsen.

Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge, sier til TV 2 at han synes det er utrolig at de samme menneskene som er så opptatt av ytringsfrihet, reagerer på at en kvinne med nikab kommer seg ut av huset.
Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge, sier til TV 2 at han synes det er utrolig at de samme menneskene som er så opptatt av ytringsfrihet, reagerer på at en kvinne med nikab kommer seg ut av huset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hennes fremste arbeidsoppgaver blir på kontoret. Dette er en kontorjobb. Jeg synes det er utrolig at de samme menneskene som er så opptatt av ytringsfrihet, reagerer på at en kvinne med nikab kommer seg ut av huset og deltar i arbeidslivet, sier Afsar til TV 2.

Samtidig går han hardt ut mot kulturministeren, og utfordrer henne til debatt.

– Det er beklagelig at kulturministeren uttaler seg før hun har satt seg inn i saken, og jeg utfordrer derfor henne til en debatt om dette. Jeg håper hun tar imot utfordringen, sier Afsar.

Bakgrunn: Kulturministeren sterkt kritisk til at Islamsk Råd ansatte nikabkledd kvinne

Et tydelig signal

IRN har fått refs av kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) for å ha ansatt en nikabtilslørt kvinne i organisasjonen. Ansettelsen kommer etter at Kulturdepartementet bevilget nesten en halv million kroner for å hjelpe IRN i arbeidet med å styrke dialogen med storsamfunnet og samholdet muslimer imellom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det skal veldig mye til for meg som kulturminister å ytre meg om organisasjoner som Islamsk Råd, men nå velger jeg å komme med et tydelig signal, sier Helleland.

– Tror IRN dette bidrar til å være en bedre brobygger og dialogpartner med andre tros- og livssynssamfunn? Jeg mener dette er ytterst uklokt og provoserende, sier kulturministeren til NTB.

Ifølge stillingsbeskrivelsen skal Hasics oppgaver være kommunikasjonsarbeid, søknadsskriving og IT-drift.

Gjør muslimer til latter

Stortingsrepresentant for Venstre, Abid Raja, sier til VG at han blir provosert av ansettelsen.

– Jeg har forståelse for om nordmenn blir støtt og provosert over dette. Jeg som muslim blir selv støtt og provosert, sier han.

Og fortsetter:

– IRN undegraver den tillit som bør bygges mellom nordmenn og muslimer. IRN dummer seg ut og gjør norske muslimer til latter, sier stortingsrepresentanten.