Tyskland avviser påstand om at Trump ga Merkel gigantregning

Tysklands statsminister Angela Merkel møtte USAs president Donald Trump for halvannen uke siden. Foto: AP / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel møtte USAs president Donald Trump for halvannen uke siden. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske regjeringen avviser meldinger om at USAs president Donald Trump skal ha gitt statsminister Angela Merkel en regning på 3.120 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyheten i Sunday Times stemmer ikke, uttalte Merkels talsmann Steffen Seibert mandag.

I saken fra Sunday Times ble det slått fast, med henvisning til anonyme tyske regjeringskilder og en ikke navngitt tysk statsråd, at Trump overrakte Merkel en regning på nesten 3.200 milliarder kroner da de to møttes forrige helg. Regningen skal dekke beløpet som Trump mener Tyskland skylder USA for ikke å ha tatt sin del av den finansielle byrden i NATO, het det i artikkelen.

Etter møtet rykket Trump ut på Twitter med følgende beskjed:

– Tyskland skylder enorme pengesummer til NATO, og USA må betale mer for det kraftige og veldig dyre forsvaret vi gir Tyskland.

Det er for øvrig en uttalelse i tråd med hans budskap om at byrdefordelingen innad i NATO må bedres. USA har påtatt seg en for stor del av regningen sammenlignet med øvrige medlemsland i alliansen, har han sagt. Trump har i likhet med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg tatt til orde for at medlemslandene må ha som mål å bruke 2 prosent av bruttonasjonalproduktet på forsvar.

Les også: Le Pen møtte Putin i Moskva: – Vi bør samarbeide