Trumps svigersønn kan bli innkalt til høring

Jared Kushner ligger an til å få en ny jobb i et embete svigerfar og president Donald Trump oppretter og ventes å kunngjøre mandag. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
Jared Kushner ligger an til å få en ny jobb i et embete svigerfar og president Donald Trump oppretter og ventes å kunngjøre mandag. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senatet vurderer å innkalle Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, til en høring om granskingen av en mulig kobling mellom russiske tjenestemenn og Trump-eide selskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er storavisen The New York Times som melder dette.

Ifølge avisen ønsker Senatet å undersøke hvorvidt det har funnet sted kontakt mellom selskaper tilknyttet Trump og Russland.

Amerikanske medier har i lengre tid rettet et kritisk søkelys mot Trump og mistanken om russisk innblanding i den amerikanske valgkampen.

Ifølge New York Times vil Senatet nå kartlegge Kushners kontakt med blant andre den russiske ambassadøren, Sergey I. Kislyak.

Det hvite hus har tidligere bekreftet at disse skal ha hatt kontakt i desember 2016 i Trump Tower.

I tillegg vil Kushner bli spurt om kontakten med sjefen i den russiske banken Vnesheconombank, Sergey N. Gorkov.

Les også: Trump mener han forutser situasjoner

Fungerte som kontaktledd

Ifølge en talsperson for Det hvite hus skal ingenting av betydning ha blitt diskutert i dette møtet.

Under presidentvalgkampen var oppgaven til Jared Kushner blant annet å fungere som kontaktledd mellom Trump-leiren og utenlandske regjeringer og myndigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kushner skal allerede ha signalisert at han er villig til å møte Senatets etterforskere for å snakke om sin kontakt med russiske tjenestemenn.

Les også: Forsker om Trumps USA: – Skumlere enn Watergate

Saken oppdateres

Oppretter nytt embete for svigersønn

Mandag morgen kom nyheten om at president Trump planlegger et nytt embete som skal bruke næringslivets metoder til å modernisere forvaltningen. Det skal ledes av svigersønnen Jared Kushner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en høyt plassert tjenestemann vil presidenten kunngjøre opprettelsen av Office of American Innovation – kontoret for amerikansk innovasjon – mandag, melder Washington Post. Dette kommer på det som er et foreløpig bunnpunkt for Trump-administrasjonen, etter at forsøket på å innføre en ny helsereform kollapset.

Kontoret skal ledes av Jared Kushner, Donald Trumps svigersønn, som i likhet med presidenten har bakgrunn fra eiendomsbransjen og som allerede er en av presidentens fremste rådgivere. Han skal rapportere direkte til presidenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: CNN: FBI har informasjon om samarbeid mellom Trump-leiren og Russland

Planlagt siden presidentinnsettelsen

Ifølge tjenestemannen, som uttaler seg anonymt, har kontoret vært planlagt siden kort tid etter at Trump ble innsatt. En gruppe høyt plasserte rådgivere har blant annet møtt næringslivsledere fra ulike sektorer for å se på hvordan føderale programmer kan endres.

Blant områdene de ønsker å se på er utviklingen av arbeidsstyrken, kampen mot heroinavhengighet, samt programmer for krigsveteraner.

Det er ventet at Kushners ektefelle Ivanka Trump, som allerede har eget kontor i Det hvite hus, men ingen offisiell stilling – skal bidra på enkelte områder.

Les også: USA fordømmer massepågripelser i Russland