Nedtur på børsen etter Trumps helsefiasko

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,49 prosent til 683,24 poeng mandag formiddag. Fallet kommer etter at Donald Trump gikk på et nederlag om å skrote Obamacare.

Illustrasjonsfoto. Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto. Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtlige av de ti mest omsatte selskapene på Oslo Børs gikk i minus drøyt to timer etter at børsen åpnet klokken 9. Av de ti mest omsatte selskapene hadde flyselskapet Norwegian det aller største fallet, på 2,93 prosent. Statoil-aksjen hadde et mer moderat fall på 0,56 prosent.

USAs president Donald Trump gikk fredag på et stort nederlag i kongressen da han forsøkte å skrote Barack Obamas helsereform og erstatte denne. Trump fikk ikke med seg nok republikanere til å stemme for å få fjernet Obamas reform og trakk dermed forslaget sitt før det skulle stemmes over i Representantenes hus.

Les også: Trump langer ut mot konservative kongressmedlemmer

Trump om helsereformen: – Vi trakk den tilbake

– Om Obamacare blir erstattet, spiller det ingen rolle for børsen her hjemme. Dette handler om manglende styringsdyktighet i USA. Faren er at det blir en stillingskrig mellom kongress og president i verdens største økonomi. Det er dårlige nyheter for alle, sier aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også de store børsene i Europa gikk i rødt mandag formiddag. DAX 30 i Frankfurt sank 0,83 prosent, FTSE-100 i London sank 0,77 prosent og CAC 40 i Paris sank med 0,53 prosent.

Prisen på nordsjøolje hadde i 11-tiden mandag sunket med 0,71 prosent til 50,62 dollar per fat. Amerikansk lettolje ble mandag formiddag solgt for 47,81 dollar fatet.

Les også: Trump mener han forutser situasjoner

Trump oppretter nytt embete for svigersønn