Trump oppretter nytt embete for svigersønn

Jared Kushner ligger an til å få en ny jobb i et embete svigerfar og president Donald Trump oppretter og ventes å kunngjøre mandag.
Jared Kushner ligger an til å få en ny jobb i et embete svigerfar og president Donald Trump oppretter og ventes å kunngjøre mandag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Trump planlegger et nytt embete som skal bruke næringslivets metoder til å modernisere forvaltningen. Det skal ledes av svigersønnen Jared Kushner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en høyt plassert tjenestemann vil presidenten kunngjøre opprettelsen av Office of American Innovation – kontoret for amerikansk innovasjon – mandag, melder Washington Post. Dette kommer på det som er et foreløpig bunnpunkt for Trump-administrasjonen, etter at forsøket på å innføre en ny helsereform kollapset.

Kontoret skal ledes av Jared Kushner, Donald Trumps svigersønn, som i likhet med presidenten har bakgrunn fra eiendomsbransjen og som allerede er en av presidentens fremste rådgivere. Han skal rapportere direkte til presidenten.

Les også: Amerikanere flest mener hatet øker i Trumps USA

Ifølge tjenestemannen, som uttaler seg anonymt, har kontoret vært planlagt siden kort tid etter at Trump ble innsatt. En gruppe høyt plasserte rådgivere har blant annet møtt næringslivsledere fra ulike sektorer for å se på hvordan føderale programmer kan endres. Blant områdene de ønsker å se på er utviklingen av arbeidsstyrken, kampen mot heroinavhengighet, samt programmer for krigsveteraner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ventet at Kushners ektefelle Ivanka Trump, som allerede har eget kontor i Det hvite hus, men ingen offisiell stilling – skal bidra på enkelte områder.

Reportasje: «Jeg var muslim i Det hvite hus under Trump - det varte i åtte dager»

Analyse: – Trumps aggressive «høyre hånd» vil gjenreise det hvite Vesten

Les også:

Medisinsk tidsskrift: – Trumps politikk vil være skadelig for vitenskap og helse

– Trump arvet Obamas «hemmelige cyber-krig» mot Nord-Korea