Meny

Senterpartiets landsmøte:

Vedum varsler fjerning av Europaminister hvis Sp får regjeringsmakt

NY REGJERING: - Vi vil avvikle posten som EU-minister og ha en egen utviklings- og bistandsminister, varsler Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i sin landsmøtetale. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trygve Slagsvold Vedum går inn for å fjerne europaministerposten og gjenopprette utviklingsministeren i en ny regjering.

TRONDHEIM (ABC Nyheter): - Hvis vi kommer i regjering, skal vi ikke ha en egen EU-minister som reiser ned til Brussel og sier unnskyld, unnskyld for vedtak i Norge, varslet Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i sin åpningstale til partiets landsmøte som åpnet fredag i Trondheim.

Han tenkte på den ferske europaministeren Vidar Helgesen (H), som overfor EU beklaget at stortingsflertallet ikke lot ham lette på tollsatsen for ost fra EU til Norge. Helgesen var den første europaministeren, en post Solberg-regjeringen opprettet.

Les også:   Vidar Helgesen ble mottatt med glede i EU

- Vidar Helgesen ble den tredje siste europaministeren. Fra oktober er det slutt, sa Vedum.

Etter Helgesen har Elisabeth Aspaker, og nå Frank Bakke-Jensen (H) vært europaminister.

- Vi kommer til å styrke utenriksministerrollen. Som tør å tale Norges sak og har ansvar for hele porteføljen, slo Trygve Slagsvold Vedum fast.

Han mener også at bistandpolitikken er så viktig å lykkes med, at Norge igjen må ha en egen utviklings- og bistandminister.

Les også:   Vedum: – Senterpartiet snur ikke kappen etter vinden

Populært