Stoltenberg melder avbud til terrorhøring

NATO-generalsekretær og tidligere statsminister Jens Stoltenberg deltok på minnemarkeringen i Regjeringskvartalet i Oslo, fem år etter terrorangrepene 22. juli 2011.
NATO-generalsekretær og tidligere statsminister Jens Stoltenberg deltok på minnemarkeringen i Regjeringskvartalet i Oslo, fem år etter terrorangrepene 22. juli 2011. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg kommer ikke til å møte til kontroll- og konstitusjonskomiteens høring på Stortinget om terrorberedskap. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Komiteen ba for én uke siden både Stoltenberg (Ap), som nå er generalsekretær i NATO, og statsminister Erna Solberg (H) om å møte til høringen 20. eller 21. mars. Onsdag meldte VG at Stoltenberg melder avbud.

– Kontrollhøringen er berammet på et tidspunkt da Stoltenberg er på reise i USA, der han blant annet skal delta på et møte i den internasjonale koalisjonen mot ISIL. Han er derfor forhindret fra å delta i høringen, sier pressetalsmann Stein Hernes i NATO til avisen.

Les også: Frykter terrorangrep mot landbaserte oljeanlegg

Riksrevisjonen slo i en rapport i fjor fast at verken politiet eller Forsvaret – sammen eller hver for seg – klarer å sikre offentlige bygninger godt nok. Denne rapporten er tema for høringen.

Mot Høyres og Frps stemmer ble det flertall for å invitere Solberg til høringen. Til gjengjeld sikret regjeringspartiene og Miljøpartiet De Grønne flertall for at også Stoltenberg ble bedt om å komme.

Les også: Grande spiller Pokemon under Forsvarshøringen

Personvernpolicy