SV lanserer 35 punkter for å redusere ulikheter i Norge

Se opptak av SVs pressekonferanse onsdag i vinduet over.
Artikkelen fortsetter under annonsen

SV lanserer en plan med 35 punkter for å redusere ulikheter. Partiet vil heve barnetrygden, øke skattene for de rikeste og sikre uføre en anstendig inntekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er vår plan for å få ned ulikheten i makt og rikdom i Norge, sier SV-leder Audun Lysbakken.

SV holdt onsdag formiddag pressekonferanse før helgens landsmøte, der SV-lederen sa at politisk vilje er nødvendig for å kunne gjøre noe med økende forskjeller her i landet.

– I dag lever nesten 100.000 unger i familier som er fattige. Vi må sørge for at det blir færre barnefamilier som er fattige. Det kan vi gjøre ved blant annet å heve barnetrygden og sikre en anstendig inntekt til uføre, sier Lysbakken.

Han tar dessuten til orde for høyere skatter for den økonomiske eliten og mener skatt må vris fra arbeid til eiendom for å gjøre det mindre lønnsomt å spekulere i bolig.

Les også:

Ap og Frp faller markant på ny måling

Lurer på om Solhjell og Isaksen har våknet

Lysbakken sier han er lite imponert over at statsminister Erna Solberg i sin tale til Høyres landsmøte flere ganger sa hun var bekymret for at forskjellene øker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det holder ikke med fine taler om små forskjeller og rettferdighet. Det forandrer ingenting. Vi vil endre samfunnet, flyte makt og fordele mer rettferdig. Da må vi sørge for trygge boliger, bedre råd for fattige familier, lærere som har tid til alle ungene og trygge jobber for alle, sier Lysbakken.

Les også:

Etterlyser Trump-kritikk fra Brende

SV-topper åpner for å bryte handlingsregelen

SV vil ha mer barnetrygd mot fattigdom

Støre-flertall mer enn dobbelt så ofte med KrF som med SV