Måling: Skottene ønsker ikke uavhengighet

Skottlands leder Nicola Sturgeon sa mandag at hun vil be de skotske folkevalgte om myndighet til å holde en ny folkeavstemning om løsrivelse fra  London, men en ny måling viser at hun ikke har særlig støtte blant folket. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix
Skottlands leder Nicola Sturgeon sa mandag at hun vil be de skotske folkevalgte om myndighet til å holde en ny folkeavstemning om løsrivelse fra  London, men en ny måling viser at hun ikke har særlig støtte blant folket. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et stort flertall av skottene vil ikke at Skottland skal løsrive seg fra Storbritannia, viser en ny meningsmåling. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingen kommer dagen etter at førsteminister Nicola Sturgeon overrasket britenes statsminister Theresa May med planer om en ny folkeavstemning om løsrivelse. Den forrige ble holdt i 2014, og da sa skottene nei til uavhengighet.

Ifølge nye tall publisert i The Times, sier 57 prosent nei til løsrivelse.

Bakgrunnen for at Sturgeon vil ha omkamp, er skottenes misnøye med resultatet av den britiske EU-avstemningen. Et stort flertall i Skottland stemte i fjor for å bli værende i unionen.

Sturgeon ønsker seg en ordning hvor Skottland blir værende i det europeiske fellesmarkedet, selv om resten av Storbritannia går ut.

Personvernpolicy