«Skoletaperfylket» har suksess med fraværsregel

Fraværsregelen har ført til at fraværet i Finnmark, statistisk sett Norges verste utdanningsfylke, har falt med 38 prosent fra fjoråret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er fantastisk at en så liten ting som fraværsgrensen kan ha så stor effekt på hvor mange som møter opp. Jeg håper dette også slår ut på karakterer, og gjennomføring, sier Høyres fylkestingsrepresentant i Finnmark, Vetle Langedahl, til NRK.

Les også: Ap vil vurdere fraværsregler – Høyre steiler

Finnmark havner stort sett sist i statistikker og rapporter som evaluerer videregående skoler. Elevene i fylket har dårligst karakterer, høyest frafall i skolen og som en følge av frafallet, dårligst folkehelse.

Men etter fraværsgrensen som regjeringen innførte i fjor høst, der elever på videregående ikke kan ha mer enn 10 prosent udokumentert fravær i et fag for å få standpunktkarakter, har fraværet falt 38 prosent sammenlignet med året før.

Fylkestingskollega Tarjei Jensen Bech (Ap) gleder seg over tallene, men er litt mer avventende med jubelen.

– Dette er bare fra første halvår. Vi får se hvordan tallene ser ut når skoleåret er over, sier han.

Les også: Elever oppsøker lege på nett

Personvernpolicy