Støre lover mer pappaperm og stans i statlig eldreomsorg

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mener usikkerheten har økt under dagens regjering.
Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mener usikkerheten har økt under dagens regjering. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil vurdere å omgjøre en rekke av regjeringens reformer hvis han kommer til makten etter valget denne høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi skal rette det som åpenbart er feil. Andre saker må vi se nærmere på. Men usikkerheten har økt, og spenningene mellom bygd og by er voksende. Det er en utrygghet i arbeidslivet hvor også folk som er i jobb, opplever svakere rettigheter, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til VG.

Han understreker at han ikke er ute etter å reversere politiske reformer kun for reverseringens skyld.

Hensikten og konsekvensene skal utredes grundig før en eventuell Ap-ledet regjering går til verks på eksempelvis organiseringen innen samferdselssektoren, fritt behandlingsvalg og flypassasjeravgiften.

Les også: Alle partiene bortsett fra Høyre og Frp vil ha lengre pappaperm

Det Støre lover velgerne er at den utvidede adgangen i arbeidsmiljøloven til midlertidige ansettelser skal oppheves. Fedrekvoten, den såkalte pappapermen, skal utvides fra 10 til 14 uker og forsøkene med statlig eldreomsorg skal stanses.

– De borgerlige har satt i gang noen meningsløse og dyre forsøk med statlig overtakelse av eldreomsorgen. Det har kostet mye både i penger og nytt byråkrati. Det må opphøre, sier Ap-lederen.

Les også: Ropstad mener Høyre forbereder seg på blågrønn regjering