Trumps talsmann toner ned avlyttingspåstand

Talsmann for Det hvite hus, Sean Spicer, tonet mandag ned Trumps beskyldninger om at Obama avlyttet ham som presidentkandidat.
Talsmann for Det hvite hus, Sean Spicer, tonet mandag ned Trumps beskyldninger om at Obama avlyttet ham som presidentkandidat. Foto: Kevin Lamarque / Reuters

Det hvite hus talsmann Sean Spicer sa mandag at presidenten «ikke virkelig tror at president Obama gikk opp og avlyttet telefonen hans personlig».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Donald Trumps regjering må i løpet av mandag legge fram bevis i Kongressen for Trumps påstander om at han ble avlyttet av Barack Obama.

Trumps oppsiktsvekkende påstander om at Obama avlyttet ham i Trump Tower under valgkampen i oktober, ble lagt ut på Twitter 4. mars. Presidenten la ikke fram noen bevis eller opplysninger som kunne underbygge dem.

Det hvite hus talsmann Sean Spicer forsøkte mandag å spille ned Trumps meldinger, og sa at presidenten «ikke virkelig tror at president Obama gikk opp og avlyttet telefonen hans personlig».

Les også: McCain ber Trump bevise Obama-avlytting

Ifølge Spicer mener ikke Trump at det bokstavelig talt var snakk om avlytting, men at han heller refererte til overvåking i bred forstand.

Twitter-meldingene fra presidenten kom mens Trumps regjering var under hardt press på grunn av enkelte medarbeideres kontakt med russiske tjenestemenn. Denne kontakten etterforskes av det føderale politiet FBI og etterretningskomiteene i både Representantenes hus og Senatet.

Det hvite hus har bedt komiteene om også å etterforske Trumps anklager mot Obama. Komiteen i Representantenes hus har sendt saken tilbake til Trumps regjering, og bedt Justisdepartementet om å legge fram bevis innen mandag.

Spicer sier han venter at departementet vil gjøre det, men føyer til at Trump ikke har gitt noen ordre om det.

Les også: Topp-republikaner har ikke sett noen bevis mot Barack Obama

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy