Meny

Listhaug vil gjenforene flyktningfamilier i utlandet

Innvandringsminister Sylvi Listhaug vil stramme inn på regelverket for familiegjenforening. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil stramme inn på familiegjenforening og foreslår at familier som kan leve sammen i et annet trygt land får avslag.

Forslaget er sendt på høring med svarfrist i april, ifølge Vårt Land.

– Dette betyr at familiemedlemmer vil kunne få avslag på søknaden sin om familieinnvandring når det er mer naturlig at familien bosetter seg sammen i et annet land. Det er et vilkår at landet familien henvises til er trygt. Dette er et viktig tiltak for å sikre en mer bærekraftig asylpolitikk, sier Listhaug.

Utlendingsdirektoratet (UDI) sender nå egne folk til Norges ambassader i Beirut og Ankara.

– Vi skal bistå dem og styrke vår egen saksbehandling, slik at brukerne kan få raskere svar, sier UDI-direktør Frode Forfang til Vårt Land.

2.059 syrere fikk i fjor innvilget gjenforening med et familiemedlem i Norge, og var med det den største nasjonalitetsgruppen blant dem som familieinnvandret. UDI regner med at antallet blir mye høyere i år.

UDI har utarbeidet en analyse, basert på tall fra 2004 til 2015, som viser at en flyktning i snitt fører til 0,6 familieinnvandrere. Somaliere ligger noe over snittet med én familieinnvandrer per flyktning. Dette skyldes delvis at det er mange store familier i gruppen. Afghanere ligger noe under snittet med 0,4, som henger sammen med at en høy andel av flyktningene fra Afghanistan er unge menn

Les også:

Listhaug vil gjenforene flyktningfamilier i utlandet

Regjeringen mener asylsøkernes mobiler bør sjekkes

Listhaug advarer Stortinget mot statsborgerskap-forslag

Populært