Meny

Flynn var betalt lobbyist da han ble utnevnt

LOBBYIST: Sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, Michael Flynn, jobbet som lobbyist før han ble hentet av president Donald Trump. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Flynn drev betalt lobbyvirksomhet for et selskap med bånd til tyrkiske myndigheter da Donald Trump utnevnte ham til nasjonal sikkerhetsrådgiver. 

Trump var helt ukjent med at Flynn var hyret av selskapet Inovo BV for å drive lobbyvirksomhet i Washington da han utpekte ham til den viktige stillingen, understreker presidentens talsmann Sean Spicer.

Dette ble først kjent da Flynn tirsdag registrerte seg som såkalt utenlandsk agent hos justisdepartementet i Washington. Han medga i den anledning at oppdraget for Inovo BV kan ha tjent Tyrkias regjering og at han i forbindelse med lobbvirksomheten også hadde hatt møte med Tyrkias utenriksminister og andre tyrkiske representanter.

Trump ga i midten av februar Flynn sparken som nasjonal sikkerhetsrådgiver etter avsløringer om at hadde løyet om sin kontakt med Russlands USA-ambassadør Sergej Kisljak.

Populært