Meny

Löfven: – Dette er ikke bra for EU

I BRUSSEL: Sveriges statsminister Stefan Löfven deltok på EUs toppmøte i Brussel torsdag ettermiddag. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sveriges statsminister Stefan Löfven mener det er uheldig at EUs president Donald Tusk ligger an til å bli gjenvalgt mot Polens vilje.

– Vi har havnet i en ulykkelig situasjon, det er det ingen tvil om. Det er ikke bra for EU. Men det blir ikke bedre av at man trekker ut denne prosessen, sier Löfven.

Han sier det naturligvis hadde vært bedre med en kandidat som hadde 100 prosents oppslutning.

– Men Donald Tusk har bred støtte. Han har gjort en god jobb i en vanskelig og utfordrende tid, sier Löfven.

Også den svenske statsministeren støtter gjenvalg av Tusk. Den polske regjeringen har på sin side kraftig motsatt seg at Tusk får fornyet mandat.

– Det er selvfølgelig uvanlig at de ikke støtter sin egen borger. Men dette er polsk innenrikspolitikk, sier Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Han mener EU nå trenger kontinuitet.

– Donald Tusk har ledet Det europeiske råd i en periode hvor vi er blitt rammet av både én, to og tre kriser. Etter mine begreper har han på en veldig god måte løst den mekleroppgaven det er å binde de 28 medlemslandene sammen. Og han blir bare bedre og bedre til det, sier Løkke.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært