Meny

Solberg lover mer penger til språkopplæring og lønnstilskudd

Erna Solberg nevnte ikke at flyktning- og integreringspolitikken har skapt spenninger i samarbeidet med KrF og Venstre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erna Solberg vil styrke språkopplæring og øke bruken av lønnstilskudd for å få innvandrere inn i arbeidslivet, og er optimist med hensyn til regjeringssamarbeid kommende fire år.

GARDERMOEN (ABC Nyheter): Blant de få konkrete løftene som kom i Høyre-leder Erna Solbergs åpningstale til landsmøtet torsdag, var økt satsing på å integrere innvandrere og flyktinger dersom hun får fire nye år som statsminister.

– Høyres løfte for neste periode er at hvis vi får fortsette i regjering, så skal vi styrke språkopplæringen, bli enda bedre på å anerkjenne utdannelse og øke bruken av lønnstilskudd for å få flere i arbeid, sa Solberg.

Hun kunne også oppsummere et rekordhøyt tall på bosetting av flyktninger i året bak oss.

Hun nevnte ikke at flyktning- og integreringspolitikken har skapt spenninger i samarbeidet med KrF og Venstre.

Men statsministeren avsluttet med optimistiske ord om muligheten for fortsatt borgerlig samarbeid om regjering etter stortingsvalget - trass i at støttepartiene ikke lenger ønsker Frp i regjering, og Frp ikke vil støtte en regjering de ikke er med i.

– Flyktningkrisen og oljeprisfallet har stilt oss overfor større utfordringer enn vi trodde i 2013, sa hun i talen.

– De har vi håndtert. Ingen har fått det helt som de ville. Heller ikke vi, sa hun og fortsatte:

– Noen høye bølger har det vært.

– Men vi har også fått til mye sammen, og vi har alle mye å være stolte av. Det er et godt utgangspunkt for de neste fire årene, konkluderte statsministeren.

På en pressekonferanse etterpå sa Solberg at man undervurderer at på mange områder har de fire partiene funnet større fellesskap på disse fire årene, enn før. - - Så respekterer jeg at KrF og V er tilbake til et standpunkt der de vil ha samarbeid med Høyre. Den politiske basisen vil bli avgjørende for regjeringsdannelsen, framholder statsministeren.

VIDEO: Se Erna Solberg tale på Høyres landsmøte.

Populært