Fox: Trump-kritiker blir Russland-ambassadør

Tidligere guvernør i Utah, Jon Huntsman, er ifølge kilder i Det hvite hus president Donald Trumps favoritt til å overta som ambassadør til Russland. Foto: Charles Dharapak / AP / NTB scanpix
Tidligere guvernør i Utah, Jon Huntsman, er ifølge kilder i Det hvite hus president Donald Trumps favoritt til å overta som ambassadør til Russland. Foto: Charles Dharapak / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere guvernøren i Utah, Jon Huntsman, har ifølge Fox News sagt ja til jobben som USAs ambassadør til Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Republikanske Huntsman har blant annet vært ambassadør i Kina fra 2009 til 2011, under president Barack Obama, og snakker mandarin. Han ble ifølge nettstedet Politico tilbudt jobben tidligere denne uka. Ifølge Fox News har Huntsman nå takket ja.

Eksguvernøren fra Utah er mormon og var blant dem som i oktober i fjor ba Donald Trump trekke seg som presidentkandidat etter at opptak der Trump snakket nedlatende om kvinner ble kjent. Trump fikk kraftig kritikk også av andre av sine partifeller for videoen fra 2005 der han blant annet skryter av hvordan han tafser på kvinner, og flere stridsøkser måtte begraves da Trump endte med å vinne valget.

Trump har på sin side raljert mot Huntsman på Twitter i 2011 og 2012 og kalt ham en lettvekter, svak og ettergivende overfor Kina i sin daværende post som ambassadør. Til tross for dette skal han ha vært Trumps favoritt til ambassadørjobben i Russland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jobben er en av de mest følsomme stillingene administrasjonen skal besette, spesielt på grunn av anklagene om russisk innblanding i den amerikanske valgkampen og kontakten mellom Russland og Trumps valgkampapparat.

Huntsman var for øvrig selv republikansk kandidat til valget i 2012 og har vært ambassadør til Singapore under president George W. Bush.