Meny

McCain: Det hvite hus må på banen etter WikiLeaks-lekkasjer

John McCain Foto: J. Scott Applewhite / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den framtredende republikaneren John McCain mener Det hvite hus må komme på banen etter at WikiLeaks tirsdag la ut dokumenter som skal komme fra CIA.

Det hvite hus' pressetalsmann Sean Spicer ville først ikke kommentere saken tirsdag, og argumenterte med at "den har ikke blitt evaluert ennå, og hvis den var det, ville jeg ikke ha kommentert det nå". Men kort tid etter kom han med en uttalelse på generelt grunnlag.

– Dokumentene truer vår nasjonale sikkerhet. Man ser lekkasjer skje gang på gang via administrasjonen og regjeringsapparatet, og som undergraver nasjonal sikkerhet, sa Spicer i en uttalelse gjengitt av Washington Post.

Devin Nunes, som leder etterretningskomiteen i Representantenes hus, sier det dreier seg om en lekkasje som "ser ut til å være svært, svært alvorlig".

- Vi er veldig bekymret, sier han.

– Kan hacke hvem som helst

Den republikanske senatoren John McCain uttaler at hvis WikiLeaks "kan hacke CIA, kan de hacke hvem som helst".

McCain benytter samtidig anledningen til å gi et spark til president Donald Trumps tidligere uttalelser om at hacking er noe som utføres av "en sigarettrøykende fyr i underbukse som bor i kjelleren i morens hus".

McCain ber Det hvite hus gripe inn og sørge for økt fokus på sikkerhet.

Trump sto for øvrig fram, én måned før valget i november, foran en jublende tilhørerskare i Pennsylvania, der han utbrøt: "Jeg elsker WikiLeaks!" Så langt har han ikke kommentert tirsdagens nyhet.

CIA har selv ikke noe ønske om å bidra til å skape blest rundt saken.

– Vi kommenterer ikke ektheten eller innholdet i de angivelige etterretningsdokumentene, sier CIA-talsmann Johathan Liu til DPA.

Les også: WikiLeaks: CIA kan hacke TV-er og mobiler

Populært