Meny

Regjeringen til kamp mot mikroplast

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) varsler en offensiv mot marin forsøpling og mikroplast.

Ifølge Bergens Tidende har Helgesen bedt Miljødirektoratet utrede en rekke nye tiltak for å redusere plastforurensningen. Noe av bakgrunnen er det store engasjementet rundt hvalen som døde på Sotra og som hadde magen full av plastposer.

– Den forferdelige skjebnen til hvalen og de forskrekkelige bildene av all plasten den hadde fått i seg, har heldigvis også ført noe bra med seg. Tragedien har bidratt til stor oppmerksomhet og folkelig bevisstgjøring om kjempeproblemet med plast i det marine miljø, sier Helgesen.

Han ber blant annet Miljødirektoratet om å vurdere vasking av veier. Hvert år dannes det rundt 8.000 tonn med mikroplast i Norge, og gummistøv fra bildekk er kilde til over halvparten av utslippene. I tillegg skal Miljødirektoratet vurdere en utvidelse av returordningen for bildekk til også å gjelde gjenvinningsprodukter fra kunstgressbaner og gummigranulat.

I februar opplyste regjeringen at den gir 35 millioner kroner i støtte til prosjekter som rydder synlig plast og mikroplast langs kysten.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært