Oljestrid utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja:

Natur og Ungdom fikk endelig napp på Støre i LoVeSe-striden

– Vi håper du vil velge kunnskap framfor oljeplattform, sa Natur og Ungdom-leder Ingrid Skjoldvær da hun endelig fikk møtt Ap-leder Støre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder Ingrid Skjoldvær og en flokk demonstranter fra Natur og Ungdom sto i isnende vind og passet opp partileder Jonas Gahr Støre i Oslo mandag, for endelig å lekse opp for ham om verdien av å holde Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe) oljefritt.

Den ungdommelige miljøorganisasjonen har siden november bedt om et møte med Støre forut for partiets landsmøte i april. Der skal Arbeiderpartiet beslutte hva det skal mene om oljeboring utenfor LoVeSe - et spørsmål som splitter både Ap og LO.

Da Støre var på vei til et sentralstyremøte på Youngstorget, fikk de endelig veksle noen ord med ham.

Les også: Ap vil verne deler av Lofoten

– Trengs ikke mer kunnskap

Med seg hadde demonstrantene et lass med ringpermer inneholdende 93 utredninger som allerede foreligger om petroleumsvirksomhet i disse omstridte områdene, samt en modell av en oljeplattform.

– Det trengs ikke mer kunnskap, sier Skjoldvær til ABC Nyheter idet Støre kommer bort til flokken.

Hun viser til at Arbeiderpartiets programkomité innstiller på å konsekvensutrede deler av det omstridte området og innhente kunnskap på andre av områdene.

Det mener Natur og Ungdom er helt unødvendig, og håper på at partiets ungdomsorganisasjon AUF vinner fram med sitt motforslag om å frede LoVeSe mot petroleumsvirksomhet.

– Vil du ha kunnskapen eller oljeplattformen? spurte Ingrid Skjoldvær.

Støre svarte at han selvsagt vil ha kunnskap, men takket nei til lasset med utredninger idet han har alt han trenger fra før.

Les også: Regjeringen tror velgerne vil straffe Ap for Lofoten-forslag

Personvernpolicy