Meny

Fillons kone ber ham holde ut

Ting går ikke akkurat på skinner for Francois Fillon for tiden, men kona oppfordrer ham hver dag til å fortsette kampen for å bli Frankrikes neste president. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Penelope Fillon, kona til den omstridte franske politikeren François Fillon, ber mannen holde ut og fortsette valgkampen.

Kona står selv i sentrum for skandalen som har rammet ektemannens kandidatur til det franske presidentvalget. Fillon anklages for å ha brukt statlige midler til å lønne kona for arbeid som i realiteten aldri ble utført. Penelope Fillon avviser beskyldningene i et intervju med søndagsavisen Le Journal du Dimanche , melder Reuters.

– Han trengte en person til å utføre noen oppgaver. Om jeg ikke hadde gjort det, ville han betalt noen andre for å gjøre det, så vi bestemte at det ble meg, forklarer hun i intervjuet. Dette er første gang hun uttaler seg om beskyldningene som er rettet mot ektemannen.

Til avisen sier hun også at hun hver dag oppfordrer mannen til å «fortsette valgkampen helt til slutten».

Les også: 

François Fillon varsler uventet uttalelse

Nye anklager mot Fillon

Fillon siktes for misbruk av offentlige midler

Populært