Høyres ulvegeneral skyter ned forslag fra egen statsråd

ULV: Gunnar Gundersen (H) i vandrehallen i Stortinget etter at Høyre, Frp, Ap og KrF ble enige om en ny tolkning av lovverket for ulvefelling.
ULV: Gunnar Gundersen (H) i vandrehallen i Stortinget etter at Høyre, Frp, Ap og KrF ble enige om en ny tolkning av lovverket for ulvefelling. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Statsråden og byråkratiet har lyktes i å trenere ulvesaken, tordner Høyres Gunnar Gundersen. Han avviser det nye ulveforslaget fra regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Helgesen sier rett ut at dette forslaget ikke vil bringe oss ned på Stortingets vedtatte bestandsmål. Men dit skal vi. Det Helgesen kommer med i dag, er intet håndslag. Det er en katastrofe, sier Gundersen.

– Treneringen har lyktes. Statsråden og byråkratiet har hele tiden jobbet for at Stortingets vedtak ikke skal følges opp, fortsetter han.

Gundersen vil motsette seg hurtigbehandling av lovforslaget i Stortinget, selv om dette kunne ha åpnet for lisensfelling av ulv i ulvesonen denne vinteren.

– Da får heller årets jakt gå i vasken. Det er tross alt bedre enn å vedta et lovforslag som legger strengere restriksjoner på jakta enn dagens regler gjør, sier Gundersen.

Eirik Milde er rovdyrpolitisk talsperson i Høyre og medlem av energi- og miljøkomiteen, som får Helgesens forslag til behandling. Han sier saken vil bli drøftet på et komitémøte tirsdag og i gruppemøtet i Høyre dagen etter.

Om det lar seg gjøre å ekspedere lovsaken så raskt at lisensfelling kan skje denne vinteren, er han mer i tvil om.

– Det kan bli vanskelig. Men forslaget har ikke vært diskutert i gruppa eller i komiteen ennå, så jeg kan ikke si noe nå om hva som blir utfallet, sier han.

Personvernpolicy