Meny

Trump forsvarer Sessions mot «heksejakt»

Trump mener Demokratene driver en heksejakt mot justisminister Jeff Sessions. Foto: Bill Tiernan / The Virginian-Pilot / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump mener Demokratene driver en «fullstendig heksejakt» mot Jeff Sessions, men sier justisministeren kunne vært tydeligere om kontakten med Russland.

– Jeff Sessions er en ærlig mann, skriver Trump i en uttalelse, der han beskylder Demokratene for å ha «mistet grepet om virkeligheten».

Samtidig sier presidenten at Sessions «kunne vært mer presis i sitt svar, men at det åpenbart ikke var med vilje» at justisministeren unnlot å nevne sine samtaler med Russlands ambassadør: Sessions fikk direkte spørsmål om kontakt med russiske myndigheter da Senatet holdt høring for å godkjenne ham.

– Hele denne fortellingen er et forsøk fra Demokratene på å unngå å tape ansikt etter at de tapte et valg alle trodde de skulle vinne. De spiller et høyt spill, sier presidenten.

– De tapte valget og nå har de mistet grepet om virkeligheten. Den virkelige historien her handler om alle de ulovlige lekkasjene av gradert og annet materiale. Det er en fullstendig heksejakt.

Bakgrunn:  

Sessions vil ikke delta i Russland-granskning

Republikanere krever at Sessions holder seg unna Russland-gransking

USAs justisminister benekter å ha løyet om russisk kontakt

Populært