Trump-besøk opp i parlamentet i Storbritannia

Storbritannias statsminister Theresa May og president Donald Trump under en pressekonferanse i Washington i slutten av januar. Foto: AP Photo/Evan Vucci/NTB scanpix.
Storbritannias statsminister Theresa May og president Donald Trump under en pressekonferanse i Washington i slutten av januar. Foto: AP Photo/Evan Vucci/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Skal Donald Trump få komme på statsbesøk til Storbritannia? Eller skal besøket ha lavere status? Det skal de britiske parlamentsmedlemmene diskutere mandag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et statsbesøk innebærer vanligvis at dronningen står som vert. Men over 1,8 millioner personer har skrevet under på et opprop som slår fast at USAs president Donald Trump kan få komme til Storbritannia, men ikke på statsbesøk. Årsaken er at kontroversene rundt Trump vil kunne stille dronning Elizabeth i forlegenhet.

Et annet opprop som stiller seg bak et statsbesøk har på sin side fått 309.000 underskrifter.

Statsminister Theresa May har imidlertid allerede formelt invitert presidenten på et statsbesøk senere i år. Regjeringen har sagt at de har forståelse for de sterke synspunktene, men at den ikke støtter kravet om å degradere besøket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden