8 av 18 Høyre-fylkeslag vil ha eggdonasjon

Det kan bli het debatt om eggdonasjon i Norge på Høyres landsmøte. Foto: Robert Schlesinger / NTB scanpix
Det kan bli het debatt om eggdonasjon i Norge på Høyres landsmøte. Foto: Robert Schlesinger / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte av Høyres fylkeslag vil tillate eggdonasjon i Norge, ni fylkeslag har ikke bestemt seg, mens ett sier klart nei. Saken skal opp på landsmøtet om tre uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken er ventet å skape debatt, melder VG , som har sjekket hvordan fylkeslagene stiller seg til å innføre eggdonasjon i Norge. Da saken var oppe i 2013 ble det flertall mot å tillate eggdonasjon, med 176 stemmer mot og 121 for.

Fylkeslagene som nå syns Høyre bør tillate eggdonasjon er Oslo, Akershus, Hordaland, Oppland, Hedmark, Vestfold, Telemark og Møre og Romsdal. Bare Vest-Agder har stilt seg negative så langt. Høyre kan fristille deltakerne i verdispørsmål, slik at de ikke behøver å følge fylkeslagets overbevisning.

En meningsmåling InFact har utført i befolkningen for VG viser at det er flertall for å gjøre eggdonasjon lovlig i Norge blant alle partienes velgere, unntatt blant KrF sine.

Generelt i befolkningen sier seks av ti at de er positive til eggdonasjon, to av ti er negative, mens to av ti ikke vet.