Færre nye jobber med dagens regjering

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen (t.v.) og Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik. Bildet er fra Arendalsuka 2016. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Finansminister og Frp-leder Siv Jensen (t.v.) og Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik. Bildet er fra Arendalsuka 2016. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dagens regjering har skapt færre jobber på tre år enn det årlig ble skapt under den rødgrønne regjeringen, viser nye tall fra SSB.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av de tre årene de borgerlige har styrt landet, har sysselsettingen økt med 14.366 i snitt hvert år. I de rødgrønne årene fra 2005 til 2013 økte den samme statistikken med i snitt 44.800 hvert år, ifølge oppdaterte tall fra SSBs nasjonalregnskap, melder NRK.

Tallene viser at72 prosent av alle nye jobber kom i privat sektor i den rødgrønne perioden, mens tallet er39 prosent etter at Høyre og Frp kom i regjering.

– Disse tallene avslører at Høyre og Frp har mislyktes fullstendig. Det har ikke blitt skapt nye jobber i privat sektor, vi har blitt mer oljeavhengige og den lille jobbveksten vi har sett, har vært i form av byråkrater, sier Ap-nestleder Hadia Tajik.

Les også: Lav sysselsetting blant unge menn bekymrer

Finansminister Siv Jensen (Frp) tror Arbeiderpartiet har glemt at oljeprisen var tre ganger så høy, og at de aller fleste jobbene som ble skapt under dem var oljerelaterte.

Tajik sier også at Ap gjentatte ganger har lagt fram målrettede forslag om å bruke kompetansen fra oljesektoren til å skape nye arbeidsplasser i andre sektorer – men at regjeringspartiene har stemt dette ned.

Les også: Nav-rapport: Flere velger kontantstøtte framfor å jobbe

Siv Jensen sier sannheten er at regjeringen har satt inn en treffsikker tiltakspakke mot Sør- og Vestlandet som har fått folk i jobb.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden