Trump avgjør innen kort tid hvem som blir ny sikkerhetsrådgiver

Trump har det travelt med å finne en ny sikkerhetsrådgiver etter at Michael Flynn måtte gå av etter bare 24 dager i jobben, etter å ha feilinformert visepresident Mike Pence om samtaler med Russland. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Trump har det travelt med å finne en ny sikkerhetsrådgiver etter at Michael Flynn måtte gå av etter bare 24 dager i jobben, etter å ha feilinformert visepresident Mike Pence om samtaler med Russland. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Søndag intervjuer president Donald Trump fire kandidater til stillingen som ny sikkerhetsrådgiver. Dermed kan Flynns arvtaker snart være på plass. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire er general og fungerende sikkerhetsrådgiver Keith Kellogg, tidligere FN-ambassadør John Bolton, generalløytnant Herbert Raymond McMaster og generalløytnant Robert Caslen. Intervjuene finner sted på presidentens private klubb Mar-a-Lago sør i Florida.

–Jeg tar en avgjørelse innen de neste dagene, sa Trump til journalister på flyet på vei til Florida, hvor han holder det første folkemøtet for valgkampen for 2020-presidentvalget.

Michael Flynn måtte gå av som nasjonal sikkerhetsrådgiver etter å ha feilinformert om sine samtaler om sanksjoner med Russlands ambassadør. Tidligere i uken takket den pensjonerte viseadmiralen Robert Harward nei til jobben.

Trump har også uttrykt interesse for tidligere CIA-direktør David Petraeus, men han er så langt ikke intervjuet, opplyser en ikke navngitt tjenestemann til AP.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden