To av tre franskmenn vil at Fillon skal trekke seg

Den konservative presidentkandidaten Fillon var tidligere favoritt til å vinne vårens valg, men velgernes tillit har rast etter at anklager om økonomiske misligheter ble kjent. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix
Den konservative presidentkandidaten Fillon var tidligere favoritt til å vinne vårens valg, men velgernes tillit har rast etter at anklager om økonomiske misligheter ble kjent. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To tredeler av franske velgere ønsker at den konservative kandidaten François Fillon trekker sitt kandidatur etter anklager om misbruk av offentlige midler. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meningsmålingen, gjennomført av IFOP for avisen Journal du Dimanche, viser at 65 prosent av respondentene gjerne skulle sett Fillon ute av valgkampen, skriver Reuters. Resultatet er 3 prosentpoeng lavere sammenlignet med en lignende undersøkelse for tre uker siden, som er det samme som feilmarginen.

Tidsskriftet Le Canard Enchainé avdekket tidligere i år at Fillon gjennom en tiårsperiode lønnet sin kone med nærmere 4,5 millioner kroner, for udokumentert arbeid som assistent.

Fillon bestrider ikke lønnsutbetalingene, men nekter for å ha gjort noe galt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden