Ola Borten Moe åpen for retur til Stortinget

Ola Borten Moe sier han er åpen for en retur til Stortinget om fylkeslaget vil ha ham. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Ola Borten Moe sier han er åpen for en retur til Stortinget om fylkeslaget vil ha ham. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sp-nestleder Ola Borten Moe vil tilbake til Stortinget, men det er ikke aktuelt før i 2021.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ola Borten Moe tar gjenvalg som nestleder på Senterpartiets landsmøte til våren. I et intervju med Nationen lørdag sier den 40 år gamle gårdbrukeren fra Leinstrand i Trondheim dette om lederambisjonene:

– Skal en bli partileder i Senterpartiet, har en hvert fall ikke en sjanse uten å sitte på Stortinget, sier han, men understreker at det ikke er en aktuell debatt.

– Og det kommer det heller ikke til å bli på veldig mange år.

Borten Moe, som trakk seg fra Stortinget før valget i 2013, sier han mener det er et sunnhetstegn at unge politikere i større grad kan avbryte stortingskarrieren, høste andre arbeidserfaringer, og likevel ikke være utelukket for en retur til Stortinget. Første gang det er mulig for hans del er i 2021.

– Ja, eller gangen etter der. Og så må jo fylkeslaget mitt ville ha meg. Man skal aldri ta en nominasjon for gitt sier han til Nationen.

Borten Moe gjør det også klart at Senterpartiet ikke vil «ekskludere seg selv fra regjeringsmakt fordi EØS-avtalen finnes». Han påpeker at partiet har styrt på bakgrunn av den både i Bondevik- og Stoltenberg-regjeringen.

– Jeg tror Jonas Gahr Støre kan si hva han vil. Men hvis Storbritannia kommer ut av Brexit med en mye bedre avtale enn EØS-avtalen, så kommer det til å bli oppoverbakke for Ap å forklare det norske folk at vi ikke skal diskutere EØS. Så enkelt er det.

Les også: Borten Moe mener brexit vil bety slutten for EØS-avtalen

Borten Moe vil ha Sp med på å fjerne alle elbil-fordeler

Ola Borten Moe vil ha stillingsstopp i staten

Ola Borten Moe til frontalangrep på Listhaug

Personvernpolicy