Venstre: Uaktuelt å fortsette samarbeidet med Frp

Trine Skei Grande (t.h) og Terje Breivik kommer ikke til å fortsette å støtte Fremskrittspartiet i regjering.
Trine Skei Grande (t.h) og Terje Breivik kommer ikke til å fortsette å støtte Fremskrittspartiet i regjering. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har bare en plan A, og det er å gå inn i regjering med Krf og Høyre, sier Venstre nestleder Terje Breivik til ABC Nyheter. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen av de 15 fylkeslederne i Venstre ABC Nyheter snakket med mandag ønsker å fortsette samarbeidet med Fremskrittspartiet.

Nå bekrefter nestleder Terje Breivik for første gang at det er uaktuelt å fortsette et samarbeid med Fremskrittspartiet - både i regjering og som støtteparti.

Venstre-nestleder Terje Breivik. Foto: NTB scanpix
Venstre-nestleder Terje Breivik. Foto: NTB scanpix

– Det er ikke naturlig å gå til valg på en samarbeidsavtale. Vi har bare en plan A - og det er å gå inn i regjering med KrF og Høyre, sier Terje Breivik til ABC Nyheter.

Ikke lenger noen tvil

Det har lenge vært kjent at krefter i Venstre ønsker å avslutte samarbeidet med Fremskrittspartiet etter stortingsvalget i 2017.

Til nå har ledelsen i partiet verken bekreftet eller avkreftet om de vil kunne fortsette samarbeidet etter valget.

Nå avslutter Venstre-nestlederen alle spekulasjoner om et eventuelt samarbeid med Fremskrittspartiet.

Venstre-ledelsen bekrefter overfor ABC Nyheter at de kun går til valg på ett alternativ, og det før flere av fylkeslagene har konkludert på sine årsmøter. Flere av årsmøtene avholdes til helgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Stor oppslutning i Venstre

– Det er stor oppslutning i Venstre om at man vil ha en ny blågrønn regjering bestående av Høyre, Venstre og KrF og det er det Venstre går til valg på. Dermed vil det være to regjeringsalternativ på borgerlig side. Ett mørkeblått bestående av H og FrP og et blågrønt bestående av Høyre, KrF og Venstre. En slik blågrønn regjering vil kunne søke flertall både til høyre og til venstre i Stortinget, sier Breivik og tror det vil gi større gjennomslag for Venstres politikk:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi tror Venstre får størst gjennomslag for vår politikk i regjering sammen med Høyre og Kristelig Folkeparti fordi disse tre partiene deler noen felles verdier som mangfold, toleranse valgfrihet, rause fellesskap og respekt for kunnskap. Vi legger kunnskap og forskning til grunn for rammene for politikken. Sammen vil vi kunne gjennomføre det grønne skiftet, legge til rette for nye bedrifter og arbeidsplasser, og føre en ansvarlig økonomisk politikk.

I en kommentar mandag kveld tilføyer Breivik at «det er landsmøtet som endelig vedtar hvem Venstre skal samarbeide med».

Les også: – Venstresidens tradisjonelle velgere føler seg oversett

Les også: Frp-topper tror ikke klimaendringene er menneskeskapte