Theodore Roosvelt Malloch:Trumps mulige ambassadør til EU skaper kuldegysninger i Brussel

Theodore Roosvelt Malloch er en het kandidat til jobben som Trumps mann i EU. Nå krever EU-parlamentariker Jo Leinen at EU i så fall skal avslå å akkreditere ham.

GLOBAL SHERPA: Theodore Roosvelt Malloch har blant annet skrevet selvbiografi der han omtaler seg som global sherpa bak elitenes gardiner.
GLOBAL SHERPA: Theodore Roosvelt Malloch har blant annet skrevet selvbiografi der han omtaler seg som global sherpa bak elitenes gardiner. Foto: Mallochs hjemmeside
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I min tid i Utenriksdepartementet var jeg med på å slå ned Sovjetunionen. Kanskje det er en union til som trenger å bli temmet.

Det sa professoren og finanseksperten Ted Malloch, med det fulle fornavnet Theodore Roosvelt, om EU til BBC i forrige uke.

Samme mann spår og håper på sammenbrudd for euroen, og sier at EU-president Jean-Claude Juncker bedre passer som borgermester i en by i hjemlandet Luxembourg. Malloch er bosatt i Storbritannia og er ihuga tilhenger av Brexit.

Det spesielle er at Malloch er en het kandidat til å bli USAs ambassadør - nettopp til EU.

Det får den tyske, sosialdemokratiske EU-parlamentarikeren Jo Leinen til å rykke ut.

Les også: Trump allerede kandidat for 2020

Foreslått fra ytre høyre

SKREKKSLAGEN: Jo Leinen. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
SKREKKSLAGEN: Jo Leinen. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– Dersom Trump utnevner Malloch til ambassadør, bør EU nekte å akkreditere ham, sier Leinen, som er medlem av EU-parlamentets konstitusjonskomité.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er skrekkslagen over ting Malloch har sagt til media. Dette er språket til Nigel Farage (leder inntil nylig av høyreradikale UKIP i Storbritannia, journ. anm.), og han har diskreditert seg selv i utgangspunktet , sier Leinen til TheParliamentMagazin.

Ifølge britiske media var det Nigel Farage som foreslo Malloch for Donald Trump.

Les også: Trump tas til retten av delstaten Washington

– Der byråkratene går amok

– Jeg mener det å ha en USA-ambassadør som åpent er imot kjerneprinsippene til EU, bør få alarmklokkene til å ringe, sier Leinen.

Ifølge Malloch er president Trump også motstander av EUs grunnleggende prinsipper.

– Han liker ikke en organisasjon som er overnasjonal, som ikke er valgt, hvor byråkratene går amok, og ærlig talt ikke er et skikkelig demokrati, sier Malloch.

«Mitt liv bak elite-gardiner som en global sherpa» heter biografien om den omstridte diplomat-kandidaten, som er omtalt på hans egen hjemmeside.

Kallenavnet «Global sherpa» var det britenes daværende statsminister Margareth Thatcher som satte på ham.

Les også: AUF-leder vil nekte Trump innreise til Norge