AUF-leder vil nekte Trump innreise til Norge

AUF-leder Mani Hussaini mener norske myndigheter bør svare på Donald Trumps innreiseforbud med å nekte presidenten adgang til Norge. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
AUF-leder Mani Hussaini mener norske myndigheter bør svare på Donald Trumps innreiseforbud med å nekte presidenten adgang til Norge. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

AUF-leder Mani Hussaini tar til orde for at USAs president Donald Trump bør nektes adgang til Norge. Et tåpelig forslag, mener Unge Høyre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for Hussainis utspill er Trumps beslutning om å stenge USAs grenser for flyktninger og personer fra sju muslimske land. AUF-lederen er selv født i Syria og frykter at han rammes av innreiseforbudet, skriver NRK.

– Hvis vi skal følge logikken hans (Trump), så mener jeg at han er en fare for vårt demokrati og de vestlige verdiene. Da kan Norge si at Trump ikke er velkommen i Norge, sier Hussaini til kanalen og viser til at Labour-leder Jeremy Corbyn i Storbritannia har tatt til orde for det samme.

USAs president Donald Trump Foto: NTB scanpix
USAs president Donald Trump Foto: NTB scanpix

Verken Unge Høyre eller FpU har mye til overs for Hussainis forslag.

– Jeg er ingen tilhenger av Trump, for å si det forsiktig, men å skulle nekte USAs president innreise til Norge er rett og slett hull i hodet. Med eller uten Trump er USA vår nærmeste allierte, sier Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.

Les også: Brende vil svare om Trump i Stortinget

Høyre vil likevel ikke vurdere flere kvoteflyktninger

Ulf Leirstein (Frp) støtter Trump

Frykter at Trump-forbud gir økt ekstremisme