Brende vil svare om Trump i Stortinget

Utenriksminister Børge Brende (H) sier han vil svare på de spørsmål Stortinget måtte ha om hvordan Norge vil forholde seg til det nye innreiseforbudet i USA. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Utenriksminister Børge Brende (H) sier han vil svare på de spørsmål Stortinget måtte ha om hvordan Norge vil forholde seg til det nye innreiseforbudet i USA. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksminister Børge Brende (H) vil delta i den spontane spørretimen onsdag for å svare på spørsmål om Norges forhold til USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

SVs partileder Audun Lysbakken har etterlyst mer handlekraft fra regjeringens side etter at USAs president Donald Trump innførte et midlertidig innreiseforbud for flyktninger og innbyggere fra sju muslimske land. Han har også bedt Brende om å komme til Stortinget med en redegjørelse om hvordan Norge skal forholde seg til USA framover.

Brende lover at han vil svare på de spørsmålene Stortinget måtte ha.

– Det vil bli rikelig anledning nå for SV til å ta opp alle spørsmål de ønsker under spontanspørretimen på onsdag, hvor jeg vil delta. Jeg ser fram til en diskusjon både om det midlertidige innreiseforbudet og andre spørsmål knyttet til Europas forhold til USA, sier Brende til NTB.

Islamsk organisasjon: Trumps politikk er bensin på bålet for ekstremister

Brende mener at han og statsminister Erna Solberg (H) har vært veldig klare i sine uttalelser om innreiseforbudet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har slått fast at vi syns dette er svært beklagelig. Der har vi reagert, i likhet med andre land. For Lysbakken bør det være en tilfredsstillende reaksjon fra regjeringens side, sier Brende.

Han forteller at Utenriksdepartementet også har bedt USAs ambassade i Oslo om mer informasjon om hva innreiseforbudet vil bety for nordmenn med dobbelt statsborgerskap.

Frp-Leirstein om Trump: – Fantastisk at han leverer på valgløftene fra dag én

Les også:

SV: Den amerikanske ambassadøren må inn på teppet

Norwegian-passasjer nektet innreise i USA

Polen støtter Trumps innvandringspolitikk