Frps programkomité vurderer folkeavstemninger

FrP-politiker Bård Hoksrud. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FrP-politiker Bård Hoksrud. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et flertall i Fremskrittspartiets programkomité har gått inn for å endre handlingsprogrammet slik at representantene ikke lenger må følge folkeavstemninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det har vært en diskusjon som har kommet fordi man i kommunereformen har hatt kommuner hvor det har vært veldig lav valgdeltakelse. Flertallet i komiteen mener det bør være en viss valgdeltakelse før man lar det være beslutningsgrunnlaget for et ja eller nei, sier stortingsrepresentant og medlem i programkomiteen Bård Hoksrud til Klassekampen.

Komiteen, som ledes av partiets nestleder Per Sandberg, vil ha inn flere forbehold. Punktet om folkets «direkte beslutningsrett» ved folkeavstemninger er falt ut.

Aktuelt: Frp vil kutte støtte til alle trossamfunn

I det nye programutkastet heter det videre at «avstemningen kan være både rådgivende og bindende. Ved bindende folkeavstemning må vi legge til grunn at en viss andel av de stemmeberettigede har avgitt stemme.»

– Det er forskjell på handlingsprogram og prinsipprogram, men det blir sikkert diskusjon om vi skal ha inn en formulering om en viss valgdeltakelse der også, sier Hoksrud.

Frp jobber med nytt handlingsprogram for de neste fire årene, som skal vedtas på partiets landsmøte til våren.

Pressetopp etter Listhaug-angrep: – Skremmende at en norsk statsråd ikke har større respekt og innsikt

Abid Raja: – Vi må ikke la Trumper og Listhauger splitte oss

Personvernpolicy