Byrådspartiene la søppelsaken på is

Miljøbyråd i Oslo Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og håndteringen av avfallshåndteringen i hovedstaden skal granskes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Miljøbyråd i Oslo Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og håndteringen av avfallshåndteringen i hovedstaden skal granskes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De ikke-sosialistiske partiene i Oslo bystyre fikk ikke gjennomslag for å få gransket den betente avfallshåndteringssaken i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontrollutvalget i Oslo bystyre diskuterte saken tirsdag kveld.

– Byrådspartiene mente at rådets eget kontrollorgan – Internrevisjonen – måtte få arbeidsro og at vi skulle komme tilbake til saken tidligst i april, sier Kontrollutvalgets leder i bystyret, Ola Kvisgaard (H), til NTB etter at utvalgets møte var avsluttet.

Forslaget om gransking kom fra en samlet borgerlig opposisjon, Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti.

Uenighet

Fra før har byrådsleder Raymond Johansen (Ap) hyret inn konsulentselskapet Deloitte for å kartlegge prosessen rundt anskaffelsen og håndtering av ny leverandør av renovasjonstjenestene i Oslo kommune. Partiet fremmet et tilleggsforslag om at utvalget ber Kommunerevisjonen komme tilbake med egen sak om behovet for en egen undersøkelse.

– Vi ble dessverre nedstemt. De ønsker ikke å bli sett i kortene før tidligst i april, kanskje ikke da heller, sier Kvisgaard.

Les også: Berg: – Uakseptabel søppelsituasjon i Oslo

Han legger til at byrådspartiene i stedet ønsket å prioritere en undersøkelse om arbeidslivskriminalitet.

– Den mener vi godt hadde tålt å vente i et halvt år.

I en protokolltilførsel beklager de fire partiene at de øvrige medlemmene ikke ønsket å fremskynde Kommunerevisjonens uavhengige undersøkelse.

«Denne ville inkludert anbudsprosessen, valg av leverandør, overgang til ny leverandør og oppfølging når tjenesten ikke ble levert som forutsatt», heter det.

Les også: Renovasjonssjefen i Oslo går av

Mistillit

Selskapet Veireno overtok avfallshåndteringen i Oslo 1. oktober i fjor, og siden da har kommunen mottatt over 30.000 klager fra byens innbyggere. Mange steder har søpla hopet seg opp.

I forrige uke truet Rødts Bjørnar Moxnes med mistillitsforslag mot byrådet dersom kontrakten med Veireno ikke blir hevet. Samtidig ble det kjent at direktøren for Renovasjonsetaten gikk av etter press fra byrådet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden