Meny

Ulvemotstandere varsler fakkeltog ved Stortinget

Knut Arne Gjems i Norges Jeger- og Fiskerforbund i Hedmark er blant initiativtakerne til fakkeltoget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Knut Arne Gjems i Norges Jeger- og Fiskerforbund i Hedmark er blant initiativtakerne til fakkeltoget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Det legges opp til ny storstilt ulvedemonstrasjon mot regjeringen i slutten av januar.

Arrangørene setter opp busser fra flere fylker inn til Oslo. Der vil demonstrantene gå i fakkeltog fra Stortinget til Statsministerens kontor for å overlevere et budskap direkte til statsminister Erna Solberg (H).

«Regjeringens håndtering av ulvesaken opprører mange. Stortingets flertallsvedtak om bestandsmål for ulv er i praksis parkert gjennom regjeringens håndtering», skriver Norges Jeger- og Fiskerforbund i Hedmark, som er en av arrangørene.

En lignende demonstrasjon mot regjeringens ulvevedtak 4. januar samlet mellom 1.500 og 2.000 deltakere.

Innlegg: Den opphetede ulvedebatten må ses i lys av en dyp angst for ulv og et opprør mot «eliten i byen»

Vil vise sin misnøye

– Jeg har forståelse for at vedtaket er krevende for folk som bor i ulvesonen, spesielt for bønder og andre grunneiere, sier landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) til NTB.

Det er ventet at representanter fra flere kommuner og jeger-, skogs- og landbruksorganisasjoner vil delta. Demonstrasjonen kommer i anledning at Stortinget dagen etter skal diskutere spørsmålet.

«I den anledning reiser det en stor delegasjon fra distriktene inn til Oslo for å markere sin misnøye med regjeringens håndtering av ulvesaken», skriver arrangørene i en pressemelding.

Les også: Jaget bort ulv med kongler

– Jobber med saken

Dale sier han jobber tett med klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) for å finne konfliktdempende tiltak som kan være på plass innen beitesesongen.

Hvor lang tid det vil ta statsrådene å komme tilbake til Stortinget med det varslede forslaget om endring av Naturmangfoldsloven, vil han ikke si noe om.

Les også: Frykter regjeringen kan åpne for hundejakt på ulv

Populært