Venstres velgere flykter til Arbeiderpartiet

I målingen sier 14 prosent av Venstres velgere i 2013 at de ville stemt på Arbeiderpartiet i dag.Venstreleder Trine Skei Grande pønsker på nye grep foran stortingsvalget til høsten.
I målingen sier 14 prosent av Venstres velgere i 2013 at de ville stemt på Arbeiderpartiet i dag.Venstreleder Trine Skei Grande pønsker på nye grep foran stortingsvalget til høsten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre faller under sperregrensen med en oppslutning på 3,9 prosent på NRKs meningsmåling i januar. SV klarer seg så vidt over med 4,1 prosent, og dermed ryker det borgerlige flertallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstres tilbakegang er bare på 0,2 prosentpoeng på Norstats måling, men resultatet er for dårlig, erkjenner Venstres nestleder Ola Elvestuen.

– Skal vi ha et fortsatt borgerlig flertall, er vi nødt til å gjøre et langt bedre valg enn det denne målingen viser, sier han til NRK.

I målingen sier 14 prosent av Venstres velgere i 2013 at de ville stemt på Arbeiderpartiet i dag.

Alle de borgerlige partiene med unntak av Kristelig Folkeparti gjør det dårligere enn i desember på NRKs første meningsmåling i valgåret 2017.

Høyre faller 0,5 prosentpoeng til 24,5 prosent, Frp går ned 1,3 prosentpoeng til 15,2, mens KrF kan glede seg over et lite løft på 0,9 prosentpoeng til 5,1 prosent.

På rødgrønn side gjør Arbeiderpartiet en god måling med 36,1 prosent, fram 2,3 prosentpoeng. SV går ned 0,9 prosentpoeng til 4,1 prosent, mens Senterpartiet, som har hatt mange sterke målinger de siste månedene, faller med 1,1 prosentpoeng til 6,1 prosent.

Mandatberegningen viser at de rødgrønne har flertall på Stortinget med 85 mandater hvis man regner med støtte fra Rødt eller MDG, som får ett mandat hver.

Feilmarginen på målingen er på mellom 0,8 og 3,7 prosentpoeng og størst for de største partiene.

Les også: Full kollaps for Arbeiderpartiet