Meny

KrF om ulv: Regjeringen har malt seg inn i et hjørne

ULV: Hans Olav Syversen (KrF) har lite til overs for hvordan regjeringen har håndtert ulve-striden. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
ULV: Hans Olav Syversen (KrF) har lite til overs for hvordan regjeringen har håndtert ulve-striden. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Regjeringen måtte i Stortingets muntlige spørretime tåle sterk kritikk fra samarbeidspartiet KrF for håndteringen av ulvesaken.

– Det er veldig spesielt at de fire partiene som står bak forliket, ikke hører et knyst fra regjeringen fra forliket blir inngått til vedtaket blir gjort. Det er en saksbehandling som ikke er konfliktdempende, for å si det veldig forsiktig, sa KrFs Hans Olav Syversen.

– Det er krevende å male seg ut av det hjørnet man har malt seg inn i, slo han fast.

– Hvordan vil regjeringen nå gjenopprette den balansen som ulveforliket representerer? spurte Syversen.

Statsminister Erna Solberg (H) viste til at regjeringens problem er en konflikt mellom Stortingets vilje, lovverket og internasjonale avtaler Norge er forpliktet av.

– Det er to veier å gå, sa hun, og henviste til bedre dokumentasjon av ulvens atferd og regjeringens arbeid for å få ulveforliket, loven og konvensjonsfortolkningene til å henge bedre sammen.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesens (H) nei til felling av 32 ulver i ulvesonen har ført regjeringen på kollisjonskurs med sine egne. Han ba tirsdag om å få komme til Stortinget for å redegjøre for ulvevedtaket.

Annonse
Populært