Listhaug ut mot eks-statsråd: – Vil være helt uansvarlig

Listhaug mener det vil være uansvarlig å invitere 100.000 flyktninger til Norge.
Listhaug mener det vil være uansvarlig å invitere 100.000 flyktninger til Norge. Foto: Mads Fremstad / ABC Nyheter

Eks-statstråd Victor Norman foreslo at Norge kunne ta imot 100.000 flyktninger. – Vi har store utfordringer bare med å integrere de som har kommet til nå, svarer Listhaug. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Å sende ut en invitasjon til 100.000 flyktninger verden over vil være helt uansvarlig og medføre dramatiske konsekvenser for Norge på kort og lang sikt, skriver Sylvi Listhaug (Frp) på sin Facebook-side.

Innvandringsministeren reagerer på at tidligere statsråd og nå professor ved Norges Handelshøyskole ved institutt for samfunnsøkonomi, Victor Norman, hevder Norge kan ta imot 100.000 flyktninger.

– Vi kan uten vanskeligheter ta imot 100.000 flyktninger. Personlig mener jeg vi bør gjøre det, sa Norman til NRK-programmet Torp.

Bakgrunn: Eks-statsråd ber Norge ta imot 100.000 flyktninger

– Det finnes ikke den kommune i Norge som ikke er i stand til å ta imot to prosent flere innbyggere i løpet av et år. Det er klart vi har kapasitet, sa han videre i intervjuet.

Listhaug mener Norman tar helt feil.

– Vi har store utfordringer bare med å integrere alle de som har kommet til nå. Victor Norman er i utakt med folket og heldigvis også med partiet sitt Høyre. Det trengs stø kurs i innvandringspolitikken med FrP og regjeringen ved roret! Vi vil ikke ha svenske tilstander i Norge, skriver Listhaug i innlegget på Facebook.

Se intervjuet med Norman:

Les det store intervjuet med Listhaug: – Jeg sover veldig godt om natten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden