Solberg: Venstresiden snakker ned Norge
Norsk venstreside snakker ned Norge, hevder statsminister Erna Solberg (H). Hun mener opposisjonen bruker Trump og brexit som argumenter mot regjeringens politikk.
– Politikerne har skyldt på EU, og da har EU blitt problemet. Bygger man opp misnøyebiten vil vi få et mer misfornøyd folk. Det kan bli en selvoppfyllende profeti, sa Solberg da hun onsdag møtte Ap-leder Jonas Gahr Støre til debatt under en konferanse i Oslo om næringsutvikling i Nord-Norge.
– Det å vise til utviklingen i USA, Storbritannia og EU og snakke om økende forskjeller her hjemme, er å fortelle en historie som ikke er riktig, framholdt hun overfor NTB i etterkant av debatten.
– Snakker ned Norge
Statsministeren erkjenner at fattigdommen i Norge er økende, men sier det først og fremst skyldes innvandring.
– Økende barnefattigdom har å gjøre med økende innvandring. Det sies ofte at det er et resultat av regjeringens politikk, men det er ikke det. Det er et resultat av globalisering. Norge er et av de likeste landene i verden, sier hun.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenKritikken fra venstresiden er ment å gi partiene gunst, men i praksis kan den skape motsetninger som ikke er der i utgangspunktet, framholder Solberg.
– Da må de ta ansvaret for at de faktisk bygger en større mistillit i Norge. Jeg mener de snakker ned Norge og forteller en historie som ikke er sann, sier statsministeren, som legger til:
Stikker fra regningen
Ap-leder Jonas Gahr Støre kjenner seg ikke igjen i kritikken fra statsministeren. Under onsdagens debatt viste han til Frp-profilers oppgjør med «eliten» og ba Solberg rydde i egen leir først.
SV-leder Audun Lysbakken mener statsministeren prøver å stikke fra regningen.
– Når vi peker på konsekvensene av hennes politikk, prøver hun å snakke det bort og skylde på innvandring. Høyrepartiene vil bare bekjempe fattigdom så lenge det ikke koster penger å gjøre det, sier Lysbakken.
– Hadde barnetrygden blitt justert i takt med prisveksten i samfunnet fra 1996 til i dag, ville vi hatt 18.000 færre fattige barn i Norge, tilføyer han.