Jensen til angrep på Støre i egen nyttårstale

TIL ANGREP: Siv Jensen gikk hardt ut mot Støre i sin nyttårstale

Ap-leder Jonas Gahr Støre står for en mer liberal innvandringspolitikk enn forgjengeren og sår tvil om fremtiden til norsk oljenæring, mener Frp-leder Siv Jensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Husk hva som er alternativet til Fremskrittspartiet i regjering. Det er Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre. La meg være helt tydelig: Ap er Frps hovedmotstander i den kommende valgkampen. Og den kampen skal vi vinne, sa Jensen i en tale til partifeller som også ble overført på nettet, tirsdag kveld.

Store deler av talen gikk med til å angripe Støre, som i Jensens øyne er av et helt annet kaliber enn forgjengeren Jens Stoltenberg.

– Vi vet at Støre er noe annet enn Stoltenberg: Han er mer liberal i innvandringspolitikken, og han sår tvil om framtiden for norsk oljenæring, sa finansminister Siv Jensen.

Les også: Siv Jensen: – Oljefesten er over

– Desperate

Aps partisekretær Kjersti Stenseng svarer ved å vise til at partiet står for en «streng og rettferdig» innvandringspolitikk og bidro til tiltak da regjeringen «mistet kontrollen med tilstrømningen over Storskog» høsten 2015.

– Det lover dårlig for valgkampen at Frp og Siv Jensen allerede begynner å bli desperate, sier Stenseng i en epost til NTB.

– Partiet har problemer med å håndtere rekordhøy ledighet og å svare for egne løftebrudd, som bensinpriser og bompenger, og prøver å avlede ved å komme med usanne angrep på Ap. Det er en kjent strategi, legger hun til.

Svensk skremmebilde

Siv Jensen varslet i sin tale at partiet går til valg på ytterligere innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken. Tidligere har hun vist til et behov for å skjerpe kravene til familiegjenforening, økt bruk av begrenset oppholdstillatelse for enslige mindreårige og hevet botidskrav.

En streng innvandringspolitikk er nøkkelen til å lykkes med integrering, slo Jensen fast, og trakk opp et svensk skremmebilde.

– Lovløse bydeler, indrejustis, vold og kriminalitet og gjengdannelser vitner om en totalt mislykket innvandrings- og integreringspolitikk, sa hun.

– Svenske tilstander er ikke et alternativ for Norge så lenge Fremskrittspartiet har noe vi skulle sagt.

Les også: Slik vil Støre forandre arbeidsmiljøloven

Vil ha oljesvar

Jensen benyttet også anledningen til å avkreve Støre et klart svar på hva han og Ap egentlig mener om oljeaktivitet i Lofoten, Senja og Vesterålen.

– Mener Støre fortsatt at oljen fortsatt skal bli liggende på havbunnen? Eller mener Arbeiderpartiet at vi ikke bør ha en oljeindustri i fremtiden? spurte hun.

– Fremskrittspartiet vil ha velferd og inntekter til skoler, sykehus, veier og politi, vi vil skape arbeidsplasser – derfor ønsker vi også velkommen oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja, slo hun fast.

I denne stortingsperioden har Venstre og KrF satt en stopper for konsekvensutredning av oljevirksomhet i disse områdene. På rødgrønn side står SV hardt på vernelinjen.

Stenseng peker på at Jensen har sittet tre og et halvt år regjering uten å åpne disse områdene.

– Ap skal ta stilling til dette spørsmålet på vårt landsmøte til våren, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden