Ap-ordfører: – Norsk lov er til for å brytes

Sandøy kommune i Møre og Romsdal ville holde rådmannens sluttavtale hemmelig, men ble konfrontert med at det var brudd på norsk lov. – Det driter jeg i, svarte ordfører Oddvar Myklebust til lokalavis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rådmann Ann-Heidi Paulsen Orvik i Sandøy fikk med seg etterlønn i 18 måneder da hun gikk på dagen. Avtalen gir henne nærmere 1,3 millioner kroner i kun lønn, uten pensjonsinntekter, feriepenger og annet medregnet. Avtalen forsøkte kommunen å holde hemmelig, skriver Sunnmørsposten.

Flere aviser, deriblant Sunnmørsposten og lokalavisa Nordre, fikk likevel innsyn i sluttavtalen. Nordre spurte Myklebust om han var klar over at det var brudd på norsk lov å holde avtalen hemmelig.

– Det driter jeg i. Vi skal ta vare på arbeidsgiverne. Hva avisa mener er meg klinkende likegyldig, sa ordføreren til lokalavisa.

Hva med Norges lover, var oppfølgingsspørsmålet.

– De er til for å brytes når de kan brytes. Sånn er det bare. Når det er til et godt formål, bryter de dem alle sammen, både statsminister, Stortinget og regjeringen.

Myklebust står inne for det han svarte og sier han ikke ble feilsitert, men påpeker samtidig at han ikke bevisst brøt loven.

– Nei, det var ikke bevisst. Vi gjorde det for vi ville orientere kommunestyret om forhandlingsresultatet før det kom i mediene, sier han til Sunnmørsposten.

Personvernpolicy