Åpen for alle - alltid

Listhaug: Åpnere grenser er ikke nestekjærlighet

Sylvi Listhaug er uenig med Hareide om hvordan man skal behandle innvandrere og asylsøkere ut ifra kristne verdier.
Sylvi Listhaug er uenig med Hareide om hvordan man skal behandle innvandrere og asylsøkere ut ifra kristne verdier. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) stiller seg uforstående til KrF-leder Knut Arild Hareides kritikk, og mener streng asylpolitikk er nestekjærlighet i praksis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF-lederen uttalte tidligere fredag at Listhaugs retorikk bidrar til å skape en opplevelse av annenrangs borgere i Norge, og han mener hun utfordrer kristne verdier om nestekjærlighet og menneskeverd.

– For meg handler nestekjærlighet om å hjelpe flest mulig mennesker i nød. Det gjør vi ikke ved å kommunisere på en måte som gjør Norge mer attraktivt som asylland. På den måten hjelper vi færre, sier Listhaug i en epost til NTB.

Hun mener 500 millioner kroner som hadde gått til å dekke utgifter i forbindelse med asylsøkere i Norge, nå isteden går til hjelp i Syrias nærområder.

Les også: KrF-lederen med bredside mot Listhaug

Innvandrings- og integreringsministeren vil ikke svare direkte på KrF-lederens påstand om at hun oppfører seg som en opposisjonspolitiker, og at retorikken hennes skaper splittelse. Det hun kan fortelle, er imidlertid at hun ikke planlegger å endre seg.

– Jeg kommer til å fortsette å snakke om realitetene. Både de gode nyhetene og problemene som Norge og resten av Europa står i når det gjelder migrasjon i årene som kommer. Å skyve problemer under teppet har vært forsøkt i andre land, uten hell vil jeg si, sier Listhaug.